חזרה לכל המדורים

קרפ פטריות מוקרם

קרפ פטריות מוקרם

עבדתי בעבר בבית קפה-מסעדה בתור טבח ומצאתי את עצמי שלוש פעמים בשבוע מכין מאות קרפים ממולאים. חלק עם שמנת פטריות וחלק עם גבינה מתוקה. זה היה סיוט של שתי מחבתות בו זמנית, הימנית תערובת מלוחה והשמאלית מתוקה. מצד שני זו גם היתה חויה כי זו מנה שהלכה טוב ונגמרה מהר אז זה אומר שזה היה טעים ועשוי טוב ולכן מזמינים את זה. מאז, בכל פעם שאני מכין קרפים מלווה אותי תחושת סיוט וחויה בו זמנית וזה מוזר ! :)

סרטון וידאו של תהליך ההכנה.

המצרכים לקרפים (מלוחים) דקים וטעימים:

1 כוס קמח
1 ביצה
2 כפות שמן (לא זית)
מעט מלח לפי הטעם. אפשר מעט אגוז מוסקט מגורר.
כוס וקצת חלב.

שמים מעט מילוי בקצה אחד של הקרפ

הכנת הבלילה:

מערבבים אל הקמח את הביצה, המלח (תבלינים אחרים) והשמן. מוסיפים את החלב תוך כדי בחישה עד קבלת תערובת חלקה ודלילה בסמיכות של שמנת נוזלית (כדי שיצאו קרפים דקים מאוד וגמישים חשוב מאוד שהתערובת תהיה כמעט מימית). מסננים את התערובת דרך מסננת כדי להפטר מגושי קמח שלא התפוררו.

מקפלים את הקרפ מעל המילוי

הכנת הקרפים:

משמנים מחבת עם ציפוי טפלון במעט שמן ומחממים אותה לטמפרטורת עבודה. בצד אני מחזיק צלוחית קטנה עם שמן וחתיכת נייר טואלט - מדי קרפ אני משמן מעט את המחבת שוב. לוקחים מצקת עם הבלילה ויוצקים במהירות אל המחבת ומייד מרימים אותה מהאש ומתחילים להזיז את התערובת בתנועות מעגליות עד שאין יותר חומר נוזלי. ממתינים כ 20 שניות והופכים לצד השני. לאחר ההפיכה - סופרים עד 10 ומוציאים. הקרפ מוכן מהר מאוד ואם תשאירו אותו זמן רב מדי על המחבת, הוא יתייבש בקצוות ויאבד את האלסטיות שלו.

מקפלים את הצדדים לכיוון האמצע לצורת מעטפה

מילוי וקיפול:

מסדרים את כל הקרפים עם הצד הלבן כלפי מעלה. שמים מעט מהמלית (במקרה הזה פטריות) בקצה אחד ומקפלים מעליה את הקרפ. מקפלים את שני הצדדים כלפי האמצע כדי ליצור צורת מעטפה. מגלגלים את הקרפ על עצמו עד שהוא נסגר.

קרפים ממולאים

הכנת המנה:

מסדרים שני קרפים בצלוחית עמידה בחום. רצוי לשים מעט רוטב מתחת לכל קרפ כדי שלא יידבק. מפזרים מעט מהרוטב בצדדים ועל הקרפ. מפזרים גבינת פרמז'ן מגוררת או כל גבינה אחרת על פי טעמכם. מפזרים מעט פירורי לחם על הקרפים עצמם. מכניסים לגריל 250 מעלות לכרבע שעה עד קבלת גוון זהוב חום.

קרפים עם רוטב שמנת פלפלים ופרמז'ן

אוכלים בתאבון ונהנים מהקרנאץ שפירורי הלחם הוסיפו :)

קרפים ממולאים עם פטריות ברוטב שמנת ופלפל שחור - מוקרמים בגריל עם פרמזן ופירורי לחם.

מילות סיכום:

אפשר להחליף את החלב במים אם המילוי הוא בשרי.
לא חייבים את כל הרטבים והגבינות - אפשר לטגן אותם במעט חמאה או אפילו לאכול אותם ככה פשוטים.
למילוי מתוק ולכמות הנ"ל - במקום מלח, חצי כוס סוכר, מעט קינמון, גרידת לימון או תפוז, אפשר מעט ציפורן.

תגובות

מה הם החומרים למילוי של הפטריות? וומה עשוי הרוטב? יש אפשרות לכמויות מדוייקות?

מטגנים בצל קטן, שן שום וקופסת פטריות (טריות או שימורים) . לכמות גדולה של קרפים מכפילים את הכמויות. יש סרטון וידאו שמראה את התהליך.
https://youtu.be/iq9WvrvWIVw

ירון
פרסום ממוקד
050-3402769
04-8260060

הוסף תגובה חדשה

עורך טקסט מתקדם

  • כתובות דפי אינטרנט וכתובות דוא"ל הופכות אוטומטית לקישורים.
  • מעבר שורות ופסקאות מתבצע אוטומטית.

עורך טקסט פשוט

  • כתובות דפי אינטרנט וכתובות דוא"ל הופכות אוטומטית לקישורים.
  • מעבר שורות ופסקאות מתבצע אוטומטית.
  • תגיות HTML מותרות: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
נא להתאזר בסבלנות עד שהמערכת תאשר את התגובה.
שאלת אבטחה
כדי למנוע מרובוטים להגיש את הטופס נא לרשום את האותיות ואו מספרים המופיעים בתמונה.
Image CAPTCHA
הקלידו את הקוד המופיע בתמונה.