חזרה לכל המדורים

עדשים אדומות ברוטב הודי

הר של עדשים

ריח של עדשים מתבשלות ממלא את כל הבית, כמו עם כל דבר, יש כאלה שאוהבים את זה ויש כאלה שלא סובלים. אני אוהב, זה סוג של נחמה שלא קשורה להודו בהכרח. עדשים זו חיה טפשה שאין מה להסתבך איתה, כמה שעות במים לריכוך, בישול קל וזה מוכן לאכילה מיידית או בצירוף רוטב כלשהו. אני אוהב רוטב עגבניות בסגנון הודי, הטעם אינו דומה בכלל לרוטב האיטלקי כי אין אורגנו ואין בזיליקום ואין שמן זית.

את הרוטב ההודי, מכינים כמו ברוב המקרים בהוצאת השמנים, הריחות והטעמים מהתבלינים על ידי טיגון קל שלהם. לאחר מכן מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לטגן קלות. מוסיפים מעט ממי הבישול של העדשים ומבשלים עד בעבוע עצבני. מוסיפים את העדשים, מערבבים קלות ומבשלים עוד מספר דקות כדי למזג את טעמי הרוטב בעדשים וגם כדי לחמם אותם. ניתן ואף רצוי להוסיף מעט שמנת (נוזלית) לרוטב, הצבע שמתקבל מהשמן בצבע כתום (מהכורכום) והשמנת הלבנה, מדהים אותי כל פעם מחדש. הכתום הזה, זה בעצם התמצית של הודו.

עדשים ברוטב הודי כתום

את העדשים מגישים בהודו ברוב המקרים כתוספת לאורז אך יש כאלה שאוכלים את זה עם לחם (כנראה שגם להם נמאס מאורז). עדשים וקטניות אלו מאכלים משביעים שגם מתנפחים עוד קצת בקיבה, לא צריך מנות גדולות וזה גם משעמם לאכול צלחת ענקית רק של עדשים. אני אוהב שהרוטב נספג בלחם וכמעט תמיד אוכל את זה עם כף שמנת או יוגורט חמוץ בצד.

עדשים אדומות ברוטב עגבניות בליווי שמנת.

בתאבון

הוסף תגובה חדשה

עורך טקסט מתקדם

  • כתובות דפי אינטרנט וכתובות דוא"ל הופכות אוטומטית לקישורים.
  • מעבר שורות ופסקאות מתבצע אוטומטית.

עורך טקסט פשוט

  • כתובות דפי אינטרנט וכתובות דוא"ל הופכות אוטומטית לקישורים.
  • מעבר שורות ופסקאות מתבצע אוטומטית.
  • תגיות HTML מותרות: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
נא להתאזר בסבלנות עד שהמערכת תאשר את התגובה.
שאלת אבטחה
כדי למנוע מרובוטים להגיש את הטופס נא לרשום את האותיות ואו מספרים המופיעים בתמונה.
Image CAPTCHA
הקלידו את הקוד המופיע בתמונה.