חזרה לכל המדורים

אלו מאטר - תפוחי אדמה ואפונה

אלו מאטר - תפוחי אדמה ואפונה

לוקח זמן עד שקולטים את המטבח ההודי ומבינים שאלו מאטן זה לא אלו מאטר, זה בשר וזה אפונה. מהר מאוד מבינים שאת אלו מאטן, לא ניתן למצוא בכל מקום בגלל ההינדים שלא אוכלים בשר. לדעתי, אחת המילים הראשונות שילד הודי לומד להגיד זה אלו (תפוח אדמה).

בבישול הודי כמו בכל סגנון יש מליון דרכים ומתכונים לאותו תבשיל, אני חושב שספציפית את התבשיל הזה, אכלתי במאות וריאציות וטעמים וריחות שונים. תפוחי אדמה שכדורי אפונה ירוקים שוחים בהם ברוטב דליל יחסית או תפוחי אדמה שחלקם מעוכים לפירה, כמו גרבר תפו"א ואפונה. התבשיל הזה בא בדרך כלל כתוספת לאורז אבל אני הייתי מזמין רק את התוספות לאורז ואוכל אותן כמנות ראשיות, לא יכול לראות אורז (עד הנסיעה הבאה). אחת הוריאציות שאהבתי לאכול היא זו שבאה עם רוטב ממש סמיך ומלמעלה נוצקה תערובת תבלינים שטוגנה בחמאת גי.

מצרכים:

שיני שום
בצל גדול
כמה כפות של אפונה קפואה \ טריה ומבושלת
תפוחי אדמה
קצת ג'ינג'ר
חצי עגבניה חתוכה לקוביות קטנות

תבלינים: יש אין סוף וריאציות אבל כדי להרגיש הודו צריך לפחות את אלו -> כמון, כורכום, זרעי אניס, מסמר ציפורן, צ'ילי גרוס, קנמון, פפריקה, מלח, אגוז מוסקט, פלפל שחור שלם, תרמילי הל.  אבא אוהב את כל התבלינים שלו אבל יש לו מקום מיוחד בלב לכורכום, אניס והל :)

תבלינים לאוכל הודי

מבשלים את תפוחי האדמה (חתוכים לקוביות ביס) עד שהם כמעט רכים, מורידים מהאש, שומרים חלק ממי הבישול לאח"כ. משאירים את תפוחי האדמה להתקרר. משביחים תבלינים :) מחממים קצת שמן זית במחבת ומוסיפים את התבלינים לפי דרגת הקשיות שלהם, קודם זרעים, כדורים ומסמרים ואח"כ אבקות (מרגיש כמו אלכימאי או מכשפה), מערבבים היטב, רוצים שהתבלינים ישתו את השמן ויהפכו לאבקה שמנונית. זה תהליך שחייב להיות מהיר אחרת הכל נשרף, להוריד מהלהבה הצידה.

מוסיפים שוב שמן ומחממים, מוסיפים את אבקת התבלינים ומטגנים קלות. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומערבבים, מוסיפים קצת ממי הבישול של התפוחים (שחרור הטעמים הראשוני שלהם) בכדי להתחיל ליצור את הרוטב. מוסיפים את השום עכשיו ולא בזמן טיגון הבצל כי הוא מאבד מהטעם שלו. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומערבבים עד שכל החתיכות מצופות ברוטב התבלינים. קדימה עגבניות ! מוסיפים לאט לאט ממי הבישול של תפוחי האדמה, לא בבת אחת, קצת, מערבבים, מגיע שוב לבעבוע ושוב עוד קצת, נותנים לזה לשתות לאט בערך כוס. מוסיפים את האפונה. מועכים חתיכת תפו"א בתוך התבשיל שיסמיך קצת את הרוטב ומבשלים על אש קטנה 7 דקות בסה"כ.

אוכל הודי - תפוחי אדמה ואפונה - אלו מאטר

אופציונאלי: ממיסים קוביית חמאה במחבת ומוסיפים שוב פעם את אותם תבלינים, מטגנים כמה שניות עד שזה רוחש וקופץ ומתרגש ושלוש שניות לפני שזה נשרף יוצקים את התערובת על תבשיל תפוחי האדמה והאפונה.

מגישים כמובן עם פיתה וגבינה כנענית...

שמחת צבעים לעיניים, ריחות מזרח באף וטעמי הודו בפה :)

בתאבון !

הוסף תגובה חדשה

עורך טקסט מתקדם

  • כתובות דפי אינטרנט וכתובות דוא"ל הופכות אוטומטית לקישורים.
  • מעבר שורות ופסקאות מתבצע אוטומטית.

עורך טקסט פשוט

  • כתובות דפי אינטרנט וכתובות דוא"ל הופכות אוטומטית לקישורים.
  • מעבר שורות ופסקאות מתבצע אוטומטית.
  • תגיות HTML מותרות: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
נא להתאזר בסבלנות עד שהמערכת תאשר את התגובה.
שאלת אבטחה
כדי למנוע מרובוטים להגיש את הטופס נא לרשום את האותיות ואו מספרים המופיעים בתמונה.
12 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.