חזרה לכל המדורים

איך להכין כרוב ממולא

כרוב ממולא

יש סוגי מאכלים שבהם הרוטב הוא המלך למרות שהוא לא העיקר, שקשוקה למשל, כדורי בשר וכן, גם כרוב ממולא. דבר נוסף שאני אוהב במאכל הזה שהוא זול בטירוף והכנת סיר שלם של 12-14 כרובים תעלה לכם אולי 10 שקלים למילוי צמחוני (אורז וגזר מגורד) ו כ 25 ש"ח אם אתם רוצים מילוי בשר טחון עם האורז.

גם ההכנה קלה :)

מילוי אורז וגזר בכרוב

מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח, מניחים את הכרוב בסיר עם החלק התחתון למטה ומרככים אותו כ 10 דקות. מפרידים את העלים ומניחים אחד על השני עד הכנת התערובת למילוי. העלה של הכרוב מחולק לשני חלקים ובאמצע מן עמוד שדרה כזה, רצוי לעבור עם סכין ולהוריד את החלק שבולט (מהצד החיצוני).

את האורז לכרוב אני שוטף היטב מהעמילן ומערבב אותו עם קצת שמן כדי שייצא אחד אחד גם בתוך הכרוב. אפשר להוסיף לאורז כל ירק שרוצים, רצוי מגורר לחתיכות בגודל גרגרי האורז. גזר משתלב לי הכי טוב מבחינת הצבעים :) וגם נותן מתיקות.

כרוב ממולא ברוטב עגבניות

את רוטב העגבניות שהוא החלק הכי טעים בכל העניין אני מכין בחלקו מעגבניות טריות מרוסקות אבל גם קופסא קטנה של רסק בשביל הצבע האדום העמוק.

ההכנה מסתכמת בטיגון קצת בצל, שום, עגבניות מרוסקות ותבלינים, הנחה של הכרובים המגולגלים עם החלק התחתון למטה וכיסוי של הכרובים במים עם רסק עגבניות עד חלקם העליון - לא לשכוח שהאורז יספח חלק גדול מהנוזלים אז לא לקמץ שישאר הרבה רוטב :)

כרוב ממולא

בתאבון ויש גם וידאו...

 

הוסף תגובה חדשה

עורך טקסט מתקדם

  • כתובות דפי אינטרנט וכתובות דוא"ל הופכות אוטומטית לקישורים.
  • מעבר שורות ופסקאות מתבצע אוטומטית.

עורך טקסט פשוט

  • כתובות דפי אינטרנט וכתובות דוא"ל הופכות אוטומטית לקישורים.
  • מעבר שורות ופסקאות מתבצע אוטומטית.
  • תגיות HTML מותרות: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
נא להתאזר בסבלנות עד שהמערכת תאשר את התגובה.
שאלת אבטחה
כדי למנוע מרובוטים להגיש את הטופס נא לרשום את האותיות ואו מספרים המופיעים בתמונה.
Image CAPTCHA
הקלידו את הקוד המופיע בתמונה.